НА 89-МУ РОЦІ ПІШОВ У ВІЧНІСТЬ ПЕРШИЙ ПРЕЗИДЕНТ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ, ГОЛОВА УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ ЛЕОНІД МАКАРОВИЧ КРАВЧУК

2022-05-10 22:46:42

 

 

Українська Рада Миру з глибоким сумом повідомляє, що 10 травня на 89-му році життя пішов у вічність Перший Президент незалежної України, Голова Української Ради Миру Леонід Макарович Кравчук - видатний політичний та громадський діяч, який присвятив своє життя становленню вільної, демократичної, процвітаючої держави - України.

 

Леонід Макарович Кравчук очолив нашу країну в надважкий час – розвал Радянського Союзу.

 

Його зусиллями Україна зберегла територіальну цілісність, здобула суверенітет, світове визнання та авторитет на міжнародній арені.

 

Під головуванням Леоніда Кравчука прийнятий історичний акт – Декларація про державну незалежність України. За надзвичайно складних умов йому вдавалося підтримувати громадську рівновагу, знаходити вирішення політичним, міжконфесійним та міжнаціональним пристрастям виключно мирним шляхом.

 

За час перебування на посадах Голови Верховної Ради і Президента України Леонід Макарович Кравчук послідовно відстоював державну незалежність України, її суверенітет, національну безпеку. За його безпосередньої участі були створені основи законодавчої бази нової держави, її майбутньої Конституції, прийняті вперше на території колишнього СРСР закони про національні меншини, свободи совісті.

 

Останні 25 років Леонід Макарович очолював Громадську організацію «Українська Рада Миру», яка проводить вагому громадську діяльність, спрямовану на утвердження миру та злагоди в Україні та за її межами.

 

За цей час Українська Рада Миру здобула авторитет на міжнародній арені та увійшла в світову спільноту миротворчих громадських організацій від України, беручи активну участь у розбудові сталого миру.

 

Мудрий та впливовий громадсько-політичний діяч Леонід Макарович протягом життя послідовно відстоював інтереси своєї держави, всією душею прагнув миру та злагоди в українському суспільстві.

 

Це зробило його видатним політиком, громадським діячем, шанованим, авторитетним в Україні та всьому світі.

 

Вічна пам’ять видатному сину України!

 

Президія

Української Ради Миру

^