ЗАЯВА

2022-03-23 11:19:58

 

З А Я В А   У К Р А Ї Н С Ь К О Ї   Р А Д И   М И Р У

 

Йде вже 28-а доба як знахабнілий очільник Кремля, копіюючи Гітлера, вдосвіта 24 лютого здійснив свій кривавий задум. 28 добу тривають військові дії та варварське бомбардування, в тому числі цивільних об’єктів нашої країни, а в останні тижні – шкіл, лікарень, пологових будинків, дитсадків, музеїв, театрів. Під ракетні обстріли потрапили міста та села в різних областях України, де повністю зруйновані тисячі житлових будинків.

 

Міста України, які перші вступили в бій з агресором, стали містами-Героями і містами Героїв. Місто Маріуполь, оточене ворогом з початку війни. розстріляне гарматами, безперервним бомбардуванням, знищене на 90 відсотків, виснажене боями, без води та їжі, продовжує героїчно захищатися від окупанта - стало символом незламності духу українців.

 

Цей подвиг увійде в історію України навічно.

 

Мільйони наших співвітчизників залишають рідні домівки в пошуку прихистку в більш спокійних від обстрілів регіонах країни та за кордоном. В Україні продовжують гинути безневинні жителі. Число людських жертв вже сягає тисяч, серед них 120 – дітей.

 

Тривають перемовини з представниками агресора щодо забезпечення тимчасової тиші та створення зелених коридорів для евакуації населення з найгарячіших точок війни. Але такі домовленості часто не виконуються з вини ворога. Покищо дорога до миру окреслюється низкою ультиматумів агресора,  які нашому волелюбному і героїчному народові, його Збройним Силам  не прийнятні.

 

I які можуть бути перемовини з ворогом, який взагалі не бачить Україну як державу, нелюда, який половину країни перетворив у суцільні руїни? Параноїка, який війною вважає тероризм, вбивства дітей та жінок, гвалтування, мародерство?

 

Прийде той омріяний час, коли вбивці, як у свій час гітлерівські посіпаки, підпишуть безумовний акт капітуляції.

 

Українська Рада Миру висловлює вдячність міжнародним партнерам, які допомагають Україні вистояти у цій війні, та закликає світову спільноту, всіх людей доброї волі докласти максимум зусиль, аби зупинити воєнну агресію збройних сил Росії, стати поруч з нами, щоб припинити вбивства мирних громадян, дітей на нашій землі, адже під загрозою мир і спокій не лише в Європі, а й у всьому світі.

 

Віримо, що перемога буде за нами!

Слава воїнам України!

Слава Україні!

 

Президія Української Ради Миру

^