ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ 2022

2022-01-27 08:17:04

 

 

22 січня відбулося засідання Президії Української Ради Миру за участю: заступника Голови – директора УРМ, кандидата політичних наук Новохацького В.Д., заступника Голови УРМ, ректора НТУУ «КПІ», академіка НАН України Згуровського М.З., членів Президії: ректора НПУ ім. М.П. Драгоманова, академіка НАПН України, професора Андрущенка В.П., президента НАПН України, академіка НАН України Кременя В.Г., директора НІССХ ім.М.М.Амосова, доктора медичних наук, професора Лазоришинця В.В., члена наглядової ради авіакомпанії МАУ Мірошникова Ю.В., заслуженого журналіста України Пасака В.В., Надзвичайного і Повноважного Посла України Цибуха В.І., кандидата політичних наук Харитончука М.В., директора «Федерації всесвітнього миру в Україні», колективного члена УРМ, Ільїна М.В.

 

Перед початком роботи, ректором НТУУ «КПІ» Згуровським М.З. була проведена екскурсія по навчальному закладу, зокрема до меморіалу Київських політехніків, які полягли за незалежність України.

 

Президія УРМ була ознайомлена з діяльністю Ситуаційного центру КПІ – он-лайн платформи аналізу і сценарного планування сталого розвитку регіонів України в контексті якості та безпеки життя людей. Діяльність Ситуаційного центру КПІ, метою роботи якого є підвищення повноти та ефективності аналітичної та інформаційної підтримки процесу прийняття управлінських рішень спрямованих на забезпечення сталого розвитку окремих регіонів і України вцілому, в багатьох аспектах відповідає засадам миротворчої діяльності УРМ у збереженні миру і злагоди.

 

На засіданні обговорювалися питання щодо ситуації на сході країни, діяльність Ради Миру за 2021 рік, зокрема участь у низці конференцій присвячених розвитку міжнародних відносин, які наразі є вирішуючим фактром збереження миру в Україні. Важливим завданням є утвердження та зміцнення позитивної динаміки у відносинах з країнами-партнерами та міжнародними інституціями, збереження міжнародної солідарності та економічної підтримки у протистоянні російській агресії. У цьому аспекті ключовим зовнішньо-політичним пріоритетом залишається європейська та євроатлантична інтеграція.

 

Також на засіданні розглядалися напрями діяльності організації на 2022 рік.

 

^