МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ "УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ:ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА"

2013-10-18 11:36:02

18 жовтня  делегація Української Ради Миру на чолі з заступником Голови – директором Володимиром Новохацьким взяла участь у Міжнародній конференції  Федерації всесвітнього миру, колективного члена УРМ, «Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра». З привітальним словом від Голови Української Ради Миру, Першого Президента України Леоніда Кравчука виступив заступник Голови – директор УРМ Володимир Новохацький, в якій зауважив, що у співпраці з Федерацією Всесвітнього миру, протягом останніх восьми років,  було  організовано  та проведено низку важливих миротворчих заходів в Україні, спрямованих на утвердження миру та злагоди в Україні та світі, побудову процвітаючої української нації, толерантного, справедливого та гармонійного суспільства. Цей захід  - ще один крок по співпраці наших організацій по створенню сталого миру на нашій планеті. Побажав учасникам конференції плідної роботи. 

 

З доповіддю «Україна: міст зближення культур Сходу та Заходу» виступив Голова Федерації всесвітнього миру у Євразії Чонг Джин Хва.

 

Історичні шляхи формування національної ідеї були представленні доктором історичних наук, НАПН України, Василем Ткаченко.

 

Українську національну ідею: вчора, сьогодні, завтра представив та розкрив президент Академії Педагогічних наук України, член  Президії УРМ Василь  Кремень.

 

В заключному слові Голова  Правління Федерації всесвітнього миру в Україні Михайло Ільїн представив проект Резолюції учасників міжнародної конференції «Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра».

 

«Учасники міжнародної конференції «Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра», прагнучи до порозумінні, миру та злагоди, як в Україні, так і за її межами, звертаються до всіх прогресивних сил посилити діяльність у миротворчому русі та закликають до наступного:

 

1. Сприяти об‘єднанню зусиль громадськості в Україні та за її межами з метою формування національної ідеї України. Для цього запровадити проведення обговорень, круглих столів, конференцій з висвітленням результатів у ЗМІ.

 

2. Спираючись на світовий досвід миротворчої діяльності, популяризувати та поширювати в Україні і світі діяльність мережі Послів Миру, як дієвого інструменту народної дипломатії на виконання міжнародних програм.

 

3. Приєднатись до резолюції Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 2013-2022 років Міжнародним десятиліттям по зближенню культур та запропонувати практичні заходи щодо міжкультурного та міжконфесійного порозуміння.

 

4. Для поширення цінностей шлюбу та сім‘ї, формування в суспільстві поваги до батьків та старшого покоління, підтримати ініціативу генеральної Асамблеї ООН 9А/66/L.59/Rev.1) від 15 жовтня 2012 року про оголошення 1 червня всесвітнім днем батьків та запропонувати практичні заходи з втілення цієї ініціативи.

 

5. Звернутися до державних інститутів з пропозицією сприяти реалізації резолюції конференції.

^