МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ В УЧБОВИХ ЗАКЛАДАХ КИЄВА

2013-09-25 12:57:02

До відзначення Міжнародного дня миру Українська Рада Миру спільно з обласними осередками та колективними членами провела ряд урочистих заходів.

 

Зокрема, 20 та 23 вересня в гімназії № 315, яка є колективним членом Ради Миру, та в спеціалізованій школі № 80 міста Києва проводилися «Уроки миру» під гаслом: «Освіта в ім’я миру» та урочисті заходи присвячені Міжнародному дню миру.

 

На свято були запрошені гості: представники Української Ради Миру, головний редактор газети «Культура і життя», поет Національної спілки письменників України А.Г. Щегельський, директор центру Народної майстерності Т.О. Глушенок та представники Центрального телебачення України.

 

Під час «Уроку миру» діти ознайомились з історією створення миротворчого руху тадіяльністю Української Ради Миру, ділилися своїм розумінням понять «мир», «дружба», «патріотизм», старшокласники висловлювали міркування щодо збереження миру в усьому світі, в Україні, в кожній сім’ї, у наших серцях.

 

Учні презентували свої малюнки, листівки, читали власні поезії та твори про мир різними мовами (англійською, німецькою, французькою, російською, сербською), які наприкінці свята передали Українській Раді Миру.

 

Найкращі роботи та творчі колективи були відзначені Почесними грамотами Української Ради Миру.

 

Колектив спеціалізованої школи № 80 Печерського району м. Києва передав лист-звернення до УРМ, щодо вступу, у якості колективного члена, до складу Української Ради Миру. 

 

Урочистості закінчилися концертною програмою.

 

Діти та молодь - це майбутнє нашої країни, від їх виховання та освіти залежить якою надалі буде доля України.

 

Подібні заходи, які ініціює Українська Рада Миру, спрямовані на виховання молоді в дусі миру, ненасильницької психології, толерантності, відродження загальнолюдських моральних та духовних цінностей.

^