ОДЕСЬКА ОБЛАСНА РАДА МИРУ НА ЗАХИСТІ ІНТЕРЕСІВ ДЕРЖАВИ

2014-12-03 17:25:26

02 жовтня 2014 року позачергове засідання Президії Одеської обласної Ради миру розпочалося несподівано з відвідування та надання гуманітарної допомоги Військово-медичному клінічному центру Південного регіону, де проходять курс лікування майже 200 поранених військовослужбовців із зони АТО.

 

Начальник зазначеного центру, полковник медичної служби Майданюк В.П. проінформував присутніх про стан здоров’я поранених бійців, проблеми та потреби, що існують у забезпеченні ліками та медичним обладнанням.

 

За пропозицією керівництва та лікарів шпиталю була надана можливість познайомитися з пораненими та безпосередньо поспілкуватися з ними.

 

Сердечні, душевні знайомства та розмови відбулися з патріотами Української держави та армії: Легкодухом Віктором Вікторовичем, лейтенантом, командиром парашутно-десантного взводу; Прокопенком Миколою Миколайовичем, рядовим, стрілком-зенітником; Шкодіним Сергієм Анатолійовичем, старшим мічманом, який Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Серед відвідувачів були голова Одеської обласної Ради миру Іжа М.М., заступники голови та члени Президії, серед яких: Брилько Є.М., який особисто пожертвував 5 тисяч гривень на потреби поранених; Барнич Т.В. – голова Одеської обласної організації Червоного Хреста України, яка привезла до шпиталю гігієнічні набори; Лекарєва-Нікітіна Г.В. – член обласної спілки художників України, передала пораненим 100 дитячих малюнків та картини для військових; Ігуменія Серафіма, яка привезла продовольчі набори та оплатила необхідні ліки від Одеської єпархії; а також слухачі та студенти Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України, які є колективним членом Одеської обласної Ради миру, та за своєю ініціативою зібрали майже 20 тисяч гривень та придбали на них у той же день потрібні ліки.

 

У подальшому таку роботу буде продовжено.

 

Особистий внесок зробила родина Почесного голови Ради миру, Героя України, Почесного громадянина Одеської області та міста Одеса Філіпчука Володимира Станіславовича, яка передала майже 120 тисяч гривень на придбання необхідного медичного обладнання для діагностування та одужання патріотів України. На завершення зустрічі в шпиталі Іжа Микола Михайлович наголосив, що ОРМ, яка допомагає людям майже 50 років, і надалі буде боротися за мир та розвиток України на принципах гуманізму.

 

На засіданні Президії Одеської обласної Ради миру були розглянуті питання модернізації діяльності Президії та Бюро Одеської обласної Ради миру.

 

А також на засіданні Президії голова ОРМ Іжа М.М. спільно із заступником голови Одеської обласної ради Хлицовим П.В. вручили подяки ОРМ найактивнішим волонтерам Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, висловили слова щирої вдячності та побажали подальшої благодійної роботи для збереження миру в Одеській області та в Україні. Цей урочистий момент у житті кожного волонтера та присутніх членів Президії було знято Одеською обласною телерадіокомпанією та показано в новинах.

 

Серед важливих питань порядку денного особливу увагу викликала інформація голови Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Барнич Т.В. про співпрацю Одеської обласної Ради миру з Одеською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, щодо забезпечення дітей Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим необхідним шкільним приладдям, одягом та іншими необхідними речами. Заступник голови Одеської обласної ради Хлицов П.В. висловив подяку за результативну роботу та пообіцяв сприяти в документальному оформленні автомобіля, отриманого Одеською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, в органах ДАІ в Одеській області.

 

Було обговорено питання щодо установлення Пам’ятного Знака членам Одеської обласної Ради миру (Гайдаєнку І.П., одеситу, видатному письменнику-мариністу, першому голові ОРМ та іншим), які зробили великий внесок у розвиток миротворчої діяльності в Одеській області та в Україні. З цього питання зробила ґрунтовну інформацію Ігуменія Серафіма, яка підтвердила свою добру волю щодо фінансування цього проекту, розробленого Почесним працівником культури України Горчаковим А.А., за благословенням Владики Одеського і Ізмаїльського Агафангела.

 

Члени Президії одноголосно підтримали заяву Мамонтова В.І. щодо видання художньої книги, присвяченої 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні та визволенню регіонів України від німецько-фашистських загарбників. Вона буде корисною для учнівської та студентської молоді з важливого напрямку діяльності військово-патріотичного виховання, а також доброю пам’яттю про ветеранів та загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

 

Голова Одеської ОРМ Іжа М.М. проінформував про проведені заходи обласної Ради миру з нагоди Всесвітнього Дня миру та урочистого відкриття Благодійного культурно-просвітницького фестивалю «Золота осінь миру». У церемонії відкриття взяв участь Почесний голова ОРМ, Герой України, Почесний громадянин м. Одеса та Одеської області Філіпчук В.С. Захід традиційно відбувся в приміщені Благодійного фонду «Медичний центр «Надія, Добро і Добробут» та пройшов при повній залі вдячних мешканців Одеської області.

 

На завершення голова ОРМ Іжа М.М. проінформував про відкриття найближчим часом сайту Одеської обласної Ради миру, який буде оперативно інформувати населення області про багатогранну діяльність ОРМ, її славетну історію, сьогодення та майбутнє. Для цього планується щотижнево, по вівторках, проводити засідання членів Бюро Президії ОРМ із запрошенням громадських, релігійних, національно-культурних організацій, представників влади та бізнесу для поліпшення, координації, миротворчої діяльності в Одеській області.

 

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

 

Цього ж дня в рамках Благодійного культурно-просвітницького фестивалю «Золота осінь миру» відбувся ювілейний урочистий вечір «Планета Реріх», присвячений 140-річчю з дня народження видатного художника, вченого та миротворця Реріха М.К. Цікавими були виступи голови Одеського комітету Пакту культури та миру Реріха М.К., директора Будинку-музею Реріха М.К. Петренко О.Г. та члена Президії ОРМ, Лауреата літературних премій ім. Куліша П. та Паустовського К. Горчакова А.А. Була висвітлена особистість Реріха М.К., як людини, яка головним принципом свого життя вважала гуманістичну діяльність. Глядачам було запропоновано до перегляду відео та фотоматеріали, які наочно свідчили про унікальну Центрально-Азіатську експедицію, що відкрила археологічні знахідки, невідомі для людини лікарські рослини, та пам’ятки архітектури, в т.ч. ті, що сьогодні внесені до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. 


Багаточисельна аудиторія змогла насолодитися репродукціями картин Реріха М.К., що були представлені на ювілейній виставці, присвяченій творчості великого митця, та документальним фільмом «Реріх і Україна», розповідаючим про українське коріння та культурну діяльність родини Реріхів в Україні.

 

04 жовтня 2014 року миротворці Одещини вшанували пам’ять померлих членів Президії Одеської обласної Ради Миру, які зробили великий внесок у розвиток миротворчої діяльності в Одеській області та в Україні. Захід відбувся перед Пам’ятним Знаком на території Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, де були присутні близькі, родичі, знайомі, члени Президії. Відкрив захід голова Одеської обласної Ради миру Іжа М.М., виступила член Президії Одеської обласної Ради миру Ігуменія Серафіма. Була прочитана поминальна молитва в пам'ять 77 померлих членів Президії та миротворців Одеської обласної Ради миру.

^