У фокусі – протезування й реабілітація

2023-11-14 21:27:21

Українська Рада Миру і Київська політехніка розширюють горизонти й розпочинають співпрацювати у проєкті з протезування та реабілітації з Northwell Health – американською мережею охорони здоров’я, яка є найбільшим постачальником медичних послуг у штаті Нью-Йорк. До зустрічі, що відбулась у КПІ ім. Ігоря Сікорського з ініціативи очільника молодіжного крила Української Ради Миру Володимира Юрченка, також долучились представники низки громадських організацій, які постійно підтримують Україну. 

 

 

Голова Української Ради Миру, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський подякував гостям за безцінну підтримку України, яка вимірюється десятками «швидких» для нашого війська і мільйонами доларів.

Коротко представивши здобутки Київської політехніки за 125-річну історію, він зауважив, що університет, Українська Рада Миру разом з ГО «Рада з екологічної безпеки» також надають всебічну допомогу українській армії.

Особливу увагу  під час зустрічі було приділено Центру протезування та реабілітації, який створюють у Київській політехніці.  Проректор з наукової роботи КПІ Віталій Пасічник презентував концепцію цього проєкту, який реалізується у співпраці кількох партнерів – Київської політехніки, інноваційного холдингу «Sikorsky Сhallenge», благодійного фонду «Коло», центру «Без обмежень», центру «U+» тощо.  Місія проєкту – поліпшити якість життя людей, які постраждали внаслідок війни та інших подій, які призвели до ампутацій.

Віталій Пасічник окреслив п’ять головних завдань: по-перше – розширення спектру сучасних технологій протезування, щоб відповідати потребам більшої кількості людей, по-друге – створення нового українського продукту для сфери біотехнологій, який буде конкурентоздатним на світовому ринку, по-третє – фізична та психологічна реабілітація осіб, які постраждали внаслідок війни, по-четверте – розроблення та впровадження найкращих практик і стандартів роботи у підготовку фахівців з протезування й реабілітації, по-п’яте – створення та розвиток системи отримання нової професії та навичок для людей з обмеженими можливостями.

Після презентації відбулось обговорення можливих напрямів співпраці. Так, Тодд Голдштейн, який у Northwell Health відповідає за напрям 3D-друку та інновацій, пообіцяв, зокрема, поділитись досвідом використання цифрових технологій та створення нових, біологічно-сумісних матеріалів при створенні протезів. Крім того, для співпраці з українським центром протезування і реабілітації він запропонував залучити дослідницькі команди з університетів-партнерів Northwell Health.

«Принцип діяльності нашої організації – співпраця і партнерство, тому ми завжди шукаємо нових партнерів, – зауважив віце-президент Центру глобального здоров’я у Northwell Health Ерік Чіое Пенья. – Щодо концепції вашого центру, то вона добре продумана, особливо в плані партнерства науки і промисловості. А ми, зі свого боку, поділимось власним досвідом зі створення протезів». Учасники зустрічі погодились, що обмінятись ідеями й інформацією на професійному рівні буде корисно для всіх. Зокрема, як запропонував Михайло Згуровський, американським колегам буде надіслано детальну інформацію про рішення й підходи, які застосовуються в Центрі протезування й реабілітації, а ті, зі свого боку, нададуть своє бачення й пропозиції щодо подальшої співпраці.

Учасники зустрічі домовились також про співпрацю в майбутніх гуманітарних проєктах Української Ради Миру і Ради з екологічної безпеки.

Враховуючи щиру зацікавленість сторін, немає сумнівів, що усе заплановане невдовзі буде втілено на практиці.

Дмитро Шулікін

Фото автора

За матеріалами ...

 

 


^