ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ

2013-12-12 12:50:09

     

 

Президія Української Ради Миру висловлює стурбованість поглибленням політичної кризи в Україні, загостренням конфліктів між владою, опозицією та громадянським суспільством.

 

Сьогодні Україна доведена політичним протистоянням до межі, за якою можуть наступити незворотні процеси у вигляді громадянської непокори, анархізму, беззаконня, втратитись самі ознаки демократичної держави і, як наслідок, призвести до її розвалу. Не буде переможців та переможених.

 

Існуюча політична та громадська криза не повинна вирішуватися силовими методами, які призведуть тільки до зростання напруги. Наслідками силових дій може стати радикалізація протесту та громадянський конфлікт.

 

Президія Української Ради Миру закликає уряд та опозиційні сили, лідерів громадянського суспільства сісти за стіл переговорів для знаходження порозуміння заради збереження миру та злагоди в Україні, що є беззаперечним здобутком незалежної України.

 

Президія Української Ради Миру закликає всі сторони конфлікту виконувати закони України, закликає владу не застосовувати силу проти власного народу, а громадянське суспільство зберігати виваженість, толерантність та терпимість у відстоюванні своїх громадянських прав.

 

Ми зробимо все, щоб український народ був щасливим і впевненим у своєму майбутньому.

 


Голова Української Ради Миру,

Перший Президент України                                                         

 

Леонід КРАВЧУК

 

 

 

 

Завантажити файл:
Заява Президії Української Ради Миру завантажити

^