ЗУСТРІЧ ЧОТИРЬОХ ПРЕЗИДЕНТІВ УКРАЇНИ

2013-12-12 11:50:36

За ініціативою Першого Президента України, Голови Української Ради Миру Леоніда Кравчука 10 грудня відбулася зустріч чотирьох президентів України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка та Віктора Януковича за круглим столом. Президенти зібрались для обговорення найважливіших питань, що постали перед країною, зокрема політичної ситуації в країні та пошуків шляхів виходу з ситуації що склалася.

 

Леонід Кравчук висловив спільну точку зору трьох президентів на події, що відбуваються в країні, на Євромайдані, де наполягає на мирному врегулюванні конфліктної ситуації. Зокрема, запропонував зібрати загальноукраїнський круглий стіл за участю влади та громадянського суспільства для вирішення нагальних питань                                                                                           та налагодження взаєморозуміння.

 

Леонід Кравчук закликав діючого Президента Віктора Януковича до демократичних та конституційних шляхів врегулювання конфліктної ситуації в країні.

 

«…Вихід із ситуації має бути знайдений через відкритий діалог із громадянським суспільством. Вирішення політичної кризи необхідно терміново починати шукати у форматі загальнонаціонального круглого столу. Учасниками такого форуму мають стати справжні інституції громадянського суспільства…» (Спільна заява Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми, Віктора Ющенка щодо політичної ситуації в країні).

^