ЗВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ

2022-02-15 20:38:22

 Звернення

 

      Протягом трьох десятиліть незалежна Україна виборювала своє право на суверенітет, захищаючи свою територіальну цілісність, незважаючи на амбітні бажання політичних кіл Російської Федерації, поширюючи сфери свого впливу, повернути колишні республіки СРСР під свій протекторат. Втручання у внутрішні справи та втрату територій зазнали Молдова, Грузія, Україна.

 

      Руйнуючи мирне життя в країнах, які мріють стати на шлях демократичних перетворень, сучасною політичною елітою Російської Федерації кинуто виклик світовому правопорядку, всьому цивілізованому світу.

 

      Зокрема, окупація та анексія Криму, військові дії на Сході України, провокації збройними силами Росії поблизу кордонів НАТО, від Балтійського до Чорного морів, безвідповідальна та агресивна ядерна риторика призвели до найгострішої військово-політичної ескалації 21-го століття, за якої ніхто у світі не почувається в безпеці.

 

    Україні загрожує повномасштабне збройне вторгнення. Голосування Державної Думи Росії за «визнання» так званих незаконних утворень Л/ДНР є продовженням політики країни-агресора щодо анексії українських територій.

 

      Незалежна і демократична Україна - країна миру. Її громадяни мають право жити без страху і загроз на втрату суверенітету. Вони прагнуть миру і злагоди, виховуючи щасливих дітей в процвітаючій демократичній країні.

 

      Українська Рада Миру підтримує зусилля та звернення Верховної Ради України, Президента України до країн світу та світових демократичних інститутів, зокрема ООН і закликає громадян доброї волі, світову спільноту і надалі підтримувати нашу державу в питаннях збереження суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності, докласти всіх необхідних зусиль для мирного врегулювання військового конфлікту між Україною та Російською Федерацією, не допустити війни.

У разі можливої агресії закликаємо збройні сили України, всіх громадян пліч -о -пліч стати на захист рідної землі – іншої у нас немає.

 

      Впевнені, що в довгій, справедливій боротьбі перемога буде за нами!

 

      Слава Україні!

 

Президія Української Ради Миру

^