З Днем Організації Об'єднаних Націй!

2023-10-24 08:49:57

 

 

Дорогі колеги, друзі,

       Українська Рада Миру вітає співвітчизників і всіх людей доброї волі з Днем Організації Об'єднаних Націй!

 
     ​Це день народження всесвітньої спілки незалежних держав, які після закінчення Другої світової війни згуртувалися навколо ідеї збереження й зміцнення миру в усьому світі та міжнародної безпеки, а також задля розвитку співробітництва між народами.


     Отож територією діяльності ООН стала уся наша планета. Відтоді ця організація є найважливішим і наймасштабнішим у світі місцем зустрічі представників усіх країн світу, обміну думками та ухвалення ними спільних рішень.


     Саме на цьому майданчику порушуються глобальні проблеми, розв’язання яких є важливим для усього людства. І саме тут формулюються відповіді на виклики, з якими знов і знов зустрічається населення Землі. І не лише формулюються: можна без перебільшення стверджувати, що діяльність працівників дочірніх організацій ООН – Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Всесвітньої продовольчої  програми, Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ та інших зберегли і просто зараз рятують мільйони життів людей на всій планеті.


     А ще ООН відіграє роль посередника та обліковця в міжнародних переговорах та дипломатичних зусиллях щодо подолання конфліктів. Понад те, вона постійно докладає зусиль щодо укладення мирних угод і підтримання діалогу між сторонами-учасниками таких конфліктів.


     Утім сьогодні виконання місії ООН щодо збереження миру в світі значно ускладнилося – передусім через війну, яку розв’язала проти України російська федерація, й подальшу ескалацію насильства в інших регіонах Землі. Вже чітко визначилася конфігурація нової «осі зла». На жаль, ті демократичні процедури, на яких до останнього часу будувалася діяльність організації, в цих нових умовах виявляються не завжди ефективними. Але це зовсім не означає того, що ООН вичерпала власний потенціал. Просто, як і все у цьому світі, вона має модернізувати свою діяльність у відповідності до сучасних реалій. Віримо, що вона на це здатна.


     Бажаємо успіхів ООН та всім її співробітникам у досягненні глобальних цілей та утвердженні ідей міжнародного співробітництва! Бажаємо їм наснаги та рішучості в подоланні всіх викликів, що стоять перед світом сьогодні. Ви дійсно робите світ кращим! Сил вам і успіхів на цьому шляху!


     З повагою та вдячністю

Президія Української Ради Миру

^