ПАМ’ЯТІ ПЕРШОГО ПРЕЗИДЕНТА НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ, ГОЛОВИ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ ЛЕОНІДА МАКАРОВИЧА КРАВЧУКА

2023-01-10 08:15:37

 

ПАМ’ЯТІ ПЕРШОГО ПРЕЗИДЕНТА НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ,

ГОЛОВИ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ ЛЕОНІДА МАКАРОВИЧА КРАВЧУКА

 

Сьогодні, 10 січня, Українська Рада Миру вшановує пам’ять видатного державного, політичного та громадського діяча, Героя України, першого Президента незалежної України, Голови Української Ради Миру Леоніда Макаровича Кравчука, якому мало б виповнитись 89 років.

 

Талановитий політик, мудра та щира людина, Леонід Макарович присвятив  все своє життя становленню і розбудові незалежної , демократичної, миролюбної, процвітаючої України.

 

Найголовнішим досягненням своєї політичної діяльності він вважав особистий внесок в припинення існування Радянського Союзу та здобуття Україною незалежності.

 

"Я зробив для України все, щоб вона стала державою. Я через демократію, через Всеукраїнський референдум, через налагодження стосунків у Європі, у світі, і в тому числі з нашим непростим сусідом – Росією, робив усе, щоб Україна стала, і була, і буде - тепер я можу це сказати - незалежною державою. Це реальне досягнення. І це ніхто від мене не може забрати".

(Інтерв'ю "Голосу Америки" у 2011 р.)


Його зусиллями, у мирний спосіб, в 1991 році, Україна зберегла територіальну цілісність, здобула державність, суверенітет, світове визнання та авторитет на міжнародній арені.

 

Очолюючи Українську Раду Миру, протягом останніх 25 років, Леонід Макарович зробив вагомий вклад у розвиток руху громадських організацій в Україні та визнання їх світовою спільнотою.

 

Він був людиною миротворчої психології яка пропагує та відстоює мир, злагоду, порозуміння і толерантність у нашій державі та в усьому світі.

 

Дякуємо Вам, Леоніду Макаровичу, за любов до України, за Вашу мудрість та мужність.

 

Вічна пам’ять видатному сину України!

 

Президія Української Ради Миру

^